Камион със строителни отпадъци спокойно се предвижва по пловдивските улици необезопасен, алармира възмутен гражданин. Превозното средство е пренасяло боклуците, пръст и камъни от извършваните пътно-строителни дейности по реконструирането на Коматевско шосе. 
Возилото се включило в движението и започнало да се движи по южното платно на бул. "Александър Стамболийски". Камионът бил пълен до горе и напълно необезопасен с предвиденото за товара предпазно покривало, съобщава TrafficNews.bg. 

По думите на читателя ни камъни и други отпадъци са падали от каросерията и може би чист късмет е било, че не са направили някоя поразия на пътя. Подобни боклуци са изключително опасни. Един удар от камък може сериозно да увреди предното стъкло на автомобил, да създаде предпоставка за ПТП, а да не говорим колко фатално може да е за един колоездач.



Няма да задълбочаваме и да казваме, че с боклуците се замърсява и пътното платно, а прахоляците хвърчат и по пешеходците. Да, те също са част от движението и подобна ситуация застрашава и техния живот и здраве. Един камък, колкото и малък да е той, затиснат от гума на кола може да изхвърчи настрани и да удари преминаващите по тротоара.

На една от снимките се вижда и камък с внушителен размер - едва крепящ се на ръба на камиона.

„Докога контролиращите органи ще си затварят очите? Трябва ли да се стигне до тежък инцидент, за да се самосезират надлежните органи, контролиращи спазването и прилагането на всички законови и подзаконови нормативни актове?”, пита пловдивчанинът. 

Същия въпрос задаваме и ние. След като този превозвач се е разминал, дали другите няма да последват примера му, а органите да реагират едва след трагедия на пътя.