След сигнала от Мирослава Атанасова за системен тормоз над сина й в „Детска ясла на мечтите” в Пловдив, и други майки се оплакаха, че в яслата има грубо отношение към децата. Родители се оплакаха пред bTV, че детето им системно е тормозено в пловдивска ясла.
Една от майките разказа, че случайно е видяла леля Веси да бута грубо детето й към пейката. Оплакала се на директорката Румяна Петрова. Друга майка твърди, че нейното дете е имало отбелязана ръка на бузката, когато го взела от яслата също се оплакала на директорката.
 
„Не помня”, каза директорката Румяна Петрова и за двата случая. „Единственият резултат от вашите репортажи е, че валят благодарствени писма към градината”, твърди Петрова.
 
Ирина Божкова, чието дете посещава яслата от година, е открила подписка в подкрепа на персонала на „Детска ясла на мечтите”. „Не мисля, че другите майки си измислят, мисля, че са много емоционални”, уточни тя.
 
Студентка, която живее срещу детската ясла, също е виждала грубо отношение към децата. „Никой не ги успокоява, когато плачат, не съм чула да пеят песнички”, коментира младата жена.
 
Както БЛИЦ съобщи, психолог работи с 2-годишния Радослав от Пловдив, за който майката твърди, че е подлаган на системен тормоз в „Детска ясла на мечтите”. След поредния инцидент в забавачката, която посещавал от няколко седмици, малкият започнал да бълнува и да се страхува.