Нашият колега Денимир почина и искаме да ви разкажем колко велик беше, пишат от сайта Уча.се. Денимир се бореше с болестта и избра последните 3 години от живота си да работи здраво и да създаде над 200 видео урока по история и химия за 8. и 9. клас, пишат колегите му от Уча.се.
Благодарение на Денимир хиляди хора поколения наред ще могат да се учат и да подобряват образованието си. Гордеем се с Денимир и ви разказваме историята му, за да знаете, че великите хора всеки ден сред нас, пише Уча.се.

Денимир се открояваше с разностранни таланти – през 2003 г. печели националния конкурс по ораторско майсторство на английски език; той рисува, пише текстове и музика за рап групата „Забив“.

Възпитаник е на Националната Априловска гимназия. Освен това е изиграл няколко главни роли в постановките на университетския театър във Велико Търново, където през 2007 г. завърши Приложна лингвистика с английски и японски език. През 2009 неговата новела „Последната страница“ спечели конкурса „Новелови награди“.

Малко хора също така знаят, че името му е включено в Kнигата на бележитите габровци за XX век. Денимир е и един от първите комици в България, които правят stand-up comedy. От 2012 работи за образователната онлайн платформа „Уча.се“ и прави уроци по история за 8 и 9 клас.”

Екипът на БЛИЦ изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Денимир.