Парите на хората в Дупнишката популярна каса могат да бъдат върнати, ако органите на реда установят къде са вложени. Банковите сметки на семейството са празни, защото парите са давани на ръка, а след това са поемали в неизвестна посока, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
„На Георги Близнаков е повдигнато обвинение за данъчно престъпление. На него и съпругата му е повдигнато още едно обвинение – за лихварство”, поясни Попов пред Нова телевизия.

Той добави, че хотелът на семейството в Сапарева баня е отнет от страна на банката, в  която е запориран. „Когато започва строителството му, по-голяма част от парите на пострадалите не са били събрани. Те са употребени в друга насока”, каза още окръжният прокурор.

Както БЛИЦ съобщи, собственикът на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков бе задържан заедно със съпругата му Ивона и сина им Сотир. Последният бе освободен.

Преди няколко месеца лъсна крупна измама в Дупница. Тогава хора загубиха парите си, спестени в фалиралата през юни Дупнишка популярна каса. Излъганите са над 300, подлъгани са по високата лихва. Собственикът изчезнал светкавично. На адреса, където е регистрирана фирмата, не са й чували за такова нещо. Смята се, че с печалбата собственикът построил хотел. Жалбите в прокуратурата в Дупница са над 150.