Не е жена от Източна Европа, а мъж от Западна. Кампанията, която направихме в страната напомпа очаквания по-високи, отколкото реално имаше за кандидатурите ни за генерален секретар на ООН. Това заяви по БНТ социологът Нено Димов.
Тези очаквания си бяха наши. Генералния секретар на ООН не се избира нито по полов, нито по географски принцип. При гласуването стана ясно, че нито една от двете не е имала шанс, каза още специалистът.
 
Идеята, че тази жена може да стане с марш на скок генерален секретар на ООН, влизайки от нищото, е глупава. Всички по време на изслушването я превъзхождаха, заяви социологът Андрей Райчев. Това е нашата „Кен ли и либи диби далт ю”, тя се изложи. Няма какво да си говорим, можеше Бокова да спечели, но се изложихме като кифладжии с тази посредствена кандидатура. Изводът е, че вече няма да ни канят никъде. Излагация, позор, изригна Райчев.
 
Сега се хвърляме в другата крайност – голям провал. Това не са олимпийските игри. Има само първо място, няма сребърен медал. В никакъв случай не можем да говорим за излагация и да си късаме ризите, опонира Димов.
 
Тя е на 9 място, има тежък провал и накърни възможността на Ирина Бокова да спечели, категоричен беше Андрей Райчев.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ОЩЕ КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ПО ТЕМАТА