Телефонните измамници стават все по-изобретателни пред жертвите си. За да вкарат хората в капана, в схемите си те започнаха да вкарват и личности като главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов.  
За поредния брутален случай на измама, в който 64-годишната столичанка  Анелия Вълкова се прости с над 20 000 лева, разказа съпругът й Николай пред камерата на Нова телевизия.

„Първоначално й се обади мъж, който се представи за служител на Криминална полиция. Казал й, че били по следата на група, която се занимава с телефонни измами. Предупредиха я, че ще стане жертва на ало измама и й казаха, че  главният прокурорът Цацаров ще се свърже с нея, за да я помоли да съдейства. Предупредиха я, че  измамниците са много брутални”, разказа съпругът на измамената жена.
 

 
След това на телефона се обадил проф. Миланов, за да й съобщи, че е направил операция на неин близък, а тя трябва да даде пари.
Интересното е обаче, че те са разполагали с личните данни на жената и съпруга й и дори са имали информация в коя банка са спестяванията им.
 
„Престъпниците знаят колко пари има в банката.Подозирам, че има замесен служител там”, коментира Вълков.
 
„Това са ни спестяванията от много години насам. Не упреквам съпругата си. Упреквам системата, че не може да се справи с тези неща. Сега тя се срамува от това, което е направила”, каза още Николай Вълков и призова всички в подобни случаи да не дават воля на страха си. „В никакъв случай не се хващайте на призивите да съдействате”, подчерта той.
 
 „Проверяват се всички детайли по случая. Няма задържани лица. Проверява се цялата информация”, каза Ивайло Великов от СДВР. Той добави, че името на проф. Миланов доста често се използва от телефонните измамници.
„Случвало се е да казват, че се обаждат и от името на премиера”, добави той.