Йоан Пейчев от Враца, заради чиито подвизи почти всички познават вече като Йоан Къртицата, ще влезе в затвора за 2 години. 23-годишният изобретателен мъж е сключил споразумение с прокуратурата. Делото срещу Къртицата завърши преди дни в районния съд, личи от информационните масиви на съдилището в града под Околчица, съобщава "Конкурент".
Срещу Йоан Пейчев били повдигнати две обвинения. Първото от тях е заради отглеждане на плантацията с канабис в мазето под апартамента на баба му в центъра на града. Наркооранжерията беше разбита от полицията в началото на юли.

Месец по-късно Къртицата беше спипан да "готви" амфетамини в същото жилище, в което бяха открити и други химични вещества в "лабораторията".

Йоан Къртицата е признал изцяло вината си и е сключил споразумение с държавното обвинение, което слага край на съдебното производство срещу него. Присъдата обаче го изпраща за 2 години зад решетките. Постановлението на магистратите е наказанието да бъде изтърпяно при първоначално строг режим в общежитие от затворнически тип. Отделно от това осъденият млад мъж трябва да плати глоба от 5 000 в полза на държавата.