Две основни пътните артерии на столичния квартал „Лозенец” - бул. „Черни връх” и ул. „Богатица”, ще са отворени и чисто нови за Коледа. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери на място как върви ремонтът. Най-късно до началото на ноември трябва да се пусне движението по „Черни връх” между улиците „Джон Атанасов” и „Арарат”, съобщава „Монитор”.
В момента там движението е спряно, само живеещите могат да използват улиците в този район. Така за Коледа шофьорите ще стигат директно до Южната дъга на Околовръстен път. Тук движението беше ужасно, благодарим на хората за търпението, каза кметът. Тя подчерта, че последният износващ пласт асфалт ще се положи напролет. Лично съм разпоредила такъв пласт да не се поставя при влажно време и когато вали, обясни Фандъкова.
 
Кметът съобщи, че работата по ул. "Козлодуй" също върви по график. Ремонтът там ще приключи в средата на ноември. Тя каза, че вече се планира работата за следващата година. Предстои ремонт на бул. "Дондуков". „Общината отново ще пусне анкета за съдбата на паветата. Настоях да я спрем, защото хората гласуваха по няколко пъти и така имаше опасност да се манипулира вотът. За мен е изключително важно мнението на хората, затова сега правим нова”, каза Фандъкова. Тя лично е възложила да се помисли дали е възможно да се направи и велоалея. Тя може да е за сметка на по-малко паркирали автомобили, а и зареждането на магазините можело да става рано сутрин или късно вечер.
 
Ремонтите в списъка за следващата година са ул. "Граф Игнатиев" и довършването на бул. "Монтевидео". Тогава ще започне и освобождаването на булевардите, където се строи третият лъч на метрото.
 
До края на 2017 г., когато ще бъде пуснато и движението по ул. „Житница”. Точно там заедно с метрото се строи и още един тунел на кръстовището на булевардите „Цар Борис III” и „Гоце Делчев”. Идеята е да се облекчи натовареният трафик около пазара „Красно село”. Така колите, които се движат по „Гоце Делчев” и „Житница”, ще минават под „Цар Борис III” без светофар. Надземното строителство при бул. „Патриарх Евтимий” трябва да приключи до края на 2017 г., а отгоре ще се положи чисто нов асфалт.