„През последните две седмици различни групи джихадисти западно от Алепо събираха сили и въоръжение за нанасяне на удар по правителствените сили, обсадили града”, съобщава източник на „Русская весна”. За целта те създали ударни групировки в четири селища, но приготовленията за щурма са внимателно следени от военното разузнаване на Сирия.
За контраатаката е изчакано концентрацията на силите на терористите да достигне максимална степен на изходния рубеж. Тогава тежката и реактивна артилерия на сирийската армия, с подкрепата на руските ВКС и сирийската бомбардировъчна и щурмова авиация нанесли масиран удар по позициите на ислямистите.

По време на удара са хвърлени десетки тонове боеприпаси от различен вид и калибър, в резултат на което по някои данни загубите на терористите възлизат на стотици убити и ранени, бойната техника горяла часове наред.

Главният резултат обаче е там, че повече нищо не заплашва сирийските войски, които овладяха западната част на Алепо, няма надежда за обкръжените терористи в източната част на града. Те едва ли в обозримо бъдеще ще могат да водят бойни действия в провинция Алепо.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ВОЙНАТА В СИРИЯ