Един от босовете на мафиотската организация ндрангета беше арестуван вчера, съобщи италианското вътрешно министерство
Антонио Пеле (54 г.) пет години се е укривал от правосъдието. Той е свързан с кървавата разправа между кланове в германския град Дуйсбург от 2007 г.

Пеле е бил арестуван първия път през 2008 г., но три години по-късно е избягал от болницата, в която бил настанен поради здравословни проблеми.

Докато се укриваше, той е осъден задочно на 20 години затвор за различни престъпления, включително трафик на наркотици.

Полицията го открила в тайна стая, намираща се между банята и спалнята на сина му, в семейния му дом в Бовалино, близо до град Реджо Калабрия, съобщи вътрешният министър Анджелино Алфано.

Мафиотът е бос на престъпната фамилия Пеле - Вотари, която от началото на 90-те воюва с конкурентния клан Нирта - Странджо.

Конфликтът, наричан "вендетата от Сан Лука", е ескалирал до т. нар. Дуйсбургско клане от 15 август 2007 г., когато шестима от клана Пеле - Вотари бяха убити пред пицария от професионален убиец на Нирта - Странджо.

Смята се, че екзекуцията е била отмъщение за убийството на Мария Странджо, извършено на Коледа през 2006 г. от Пеле - Вотари. Предполагаемият убиец на жената е Марко Мармо, една от жертвите на "дуйсбургското клане".

Италианската агенция АНСА уточни, че Пеле изпратил Мармо в Германия, за да осигури брониран микробус и снайперист, които щели да бъдат използвани за нападение срещу съпруга на Мария Странджо, Джовани Лука Нирта.