Постоянният наблюдател на Палестинската автономия в ООН Рияд Мансур заяви, че тя ще започне отново консултации с членовете на Съвета за сигурност на ООН по въпроса за получаване на статус на пълноправен член на световната организация, а също отново ще поиска приемането на резолюция, целяща прекратяването на израелската окупация, предаде ТАСС.
„Ще започнем консултации с членовете на Съвета за сигурност с цел приемане на резолюция за израелските поселения“, заяви Рияд Мансур. Според него палестинската делегация ще обсъди този въпрос с египетската , която представя в Съвета за сигурност Лигата на арабските държави, а също така и с постоянния представител на Русия Виталий Чуркин, който в момента е председател на Съвета. „Освен това ще проведем консултации, за да се върнем към въпроса за приемането ни в ООН. Това са две неща, за които имаме инструкции от палестинските лидери“, отбеляза Мансур. 

Коментирайки съдържанието на евентуалната резолюция, той поясни, че текстът ще бъде подобен на вече наличния проект на документ, подготвен преди месеци. През 2011 г. Съветът за сигурност на ООН вече разгледа проекторезолюция, в която да се осъди заселническата дейност на Израел. За документа гласуваха 14 от 15-те страни членки на Съвета, но САЩ наложиха вето.