Първият министър на Шотландия Никола Стърджън разкритикува предложението на британското правителство бизнесът да бъде накаран да разкрие колко чуждестранни работници е наел, описвайки го като „най-срамна демонстрация на реакционна дясна политика откакто се помним“, пише The Scotsman.
Предложенията на правителството в Лондон целят да окуражат компаниите да наемат местни работници и да намалят миграцията, но бяха нападнати от шотландските политици. 

„Отвратително и притеснително е това развитие на събитията, което ще остави мнозина, както в Шотландия, така и в останалата част от Великобритания да се чудят загрижени, каква държава искат да създадат консерваторите“, заяви Стърджън. „Министър-председателят Тереза Мей обяви, че иска да търси средния път в политиката – но планираните политики от нея няма как да са по-различни от това. Нейната визия за Великобритания след Брекзит е грозна – страна, където хората са съдени не според възможностите и приноса си към общото благо, а от мястото си на раждане и от свой паспорт“, заяви първият министър на Шотландия. 

„Нашата визия е за включващо всички, толерантно и справедливо общество и ние ще направим всичко по силите си да направим Шотландия такава“, заяви Стърджън.