Министър-председателят на Иран Хайдер Ал Абади заяви по време на радио-обръщение към жителите на окупирания от „Ислямска държава“ град Мосул, че „победата е близо“ и те скоро ще бъдат освободени.
Това е първото подобно обръщение на Абади, въпреки че не е ясно колко жители на града са чули думите му, защото терористите са ограничили връзката на населеното място във външния свят, предаде AhlulBayt.
 


„Днес сме близо до вас. Вие сте близо до нас. Победата е близо до нас“, заяви Абади. „Днес ние приближаваме и утре ще сме заедно победители, а след това ще върнем живота и стабилността в града“, добави той. Той също така призова жителите на Мосул да сътрудничат с иракските сили за сигурност . “Вече сте близо до това да бъдете спасени от тиранията и жестокостта на „Ислямска държава“, посочи министър-председателят. 

Иракските власти все още не са обявили точното време за началото на операцията по освобождаването на града, но някои представители на западните правителства смятат, че тя може да започне още до края на октомври.