Бащата на убитото в Гърция българско момиченце Ани Борисова, който е обвиняем по делото за престъплението, даде шокиращи показания по делото, съобщава електронното издание „Прото тема“. 
4-годишното дете беше обявено за изчезнало на 21 април миналата година. Първоначално майката твърдеше, че е поверила детето на приятелка, но след това промени показанията си. 

По-късно бащата – Станислав Бакърджиев, призна, че е разчленил тялото на дъщеря си в дома на свой приятел, след като я открил мъртва в леглото и изпаднал в паника. Приятелят – Николай Ахмедов, също е обвиняем. 

Днес пред съда в Атина Бакърджиев заяви, че е след като открил дъщеря си мъртва, изпаднал в шок и последвал препоръката на Ахмедов да разчлени тялото, за да няма проблеми, тъй като е наркозависим. 

Разчленяването му отнело два или три дни, използвал нож. Българинът отрече разпространената информация, че сварил частите на тялото като каза, че е ги е смесил с развалена храна и ги е изхвърлил на боклука. 

Бакърджиев заяви, че всяка вечер, докато разчленявал трупа, Ахмедов идвал да му носи наркотици. 

„Моля за извинение за това, което направих“, каза пред съда подсъдимият. 

В предишните заседания по делото бяха представени две противоречащи си съдебномедицински експертизи. В едната се твърдеше, че Ани е била жива, когато е била разчленена. Заключението на другия съдебен лекар беше, че детето не е било живо или е приело хероин.