Дълго чаканото дело за показния разстрел на популярния в родния ъндърграунд Иван Попов, по прякор Костов, ще влезе в съдебната зала до месец. Това съобщиха от прокуратурата. Вече е готов обвинителният акт срещу Димитър Димитров-Бабата, който продължава да се радва на домашния уют, въпреки че безцеремонно екзекутира пред свидетели Страшилището за шанаджиите, пише Флагман.бг.
Процесът се забави значително, след като опитният адвокат на Бабата – Благой Потеров поиска комплексната съдебно-медицинска експертиза на клиента му да бъде изготвена във Варна, тъй като нямал доверие на местните специалисти.

След това защитникът опита нов трик за протакане на делото, правейки искане за повторна психологическа експертиза. Наблюдаващият прокурор Андрей Червеняков обаче е преценил, че няма основание за това и е изготвил обвинителния акт. Така процесът ще стартира година след мафиотския разстрел пред бар „Омара” в центъра на Поморие. 

Припомняме, че Бабата застреля Костов с 9 куршума на 15 ноември миналата година. Преки свидетели на убийството стават гардовете на Попов, между които известният в наркосредите Гочо Гочев-Бургаския, както и аверите на Димитров – поморийците Стойчо Казаков и Недялко Гетов. Очаква се всички те да хвърлят повече светлина върху случилото се и най-вече какви са мотивите на Бабата толкова хладнокръвно да се изправи лице в лице със Страшилището Костов и безцеремонно да го екзекутира.