Най-смелите пожарникари от пловдивската пожарна бяха отличени с награди. Това се случи по време на церемония този следобед. Сред тях са огнеборците, гасили огнения ад в тютюневите складове, както и техни колеги, участвали в най-големите пожари в района на Пловдив през последните месеци. При инцидента в Тютюневия град, горяща греда падна на сантиметри от пожарникар, който се опитваше да овладее огнената стихия и да провери помещенията за хора.

Пловдивски огнеборци получиха награда за работата си по време на гасенето на летните пожари в Пловдив и областта, пише "Трафик".

За проявен висок професионализъм и себеотрицание при ликвидиране на масивни пожари на територията на Пловдивска област и съществен принос при успешни аварийно-спасителни операции отличени бяха 13 огнеборци. Това са Велко Ендаров, Христо Димитров, Петър Чехларски, Ангел Даскалов, Иван Димитров, Иван Шишков,  Васил Маринов, Румен Държиков, Йовко Карагьозов, Йордан Лалев, Иван Близнаков, Емил Спасов и Русин Трифонов.

Те получиха колективна парична сума от 600 лева със заповед лично от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Пожарникарите бяха отличени и за  усилията си при потушаването на огромният пожар, който опожари тютюневите складове в края на месец август. Над 7 екипа се бореха с огнения ад, който продължи до ранните часове на следващия ден.

Целият състав на пожарната бе вдигнат на крак. Всички са се отзовали изключително бързо на сигнала за тревога, съобщиха от ръководството на службата.