Пожар изпепели гаража, лекия автомобил, покрива и етаж от къщата на Мустафа Шайгов от село Краище, община Белица. Огънят лумнал около 21:20 часа снощи.
Най-напред се запалил гаражът, в единия край на който имало бали сено и дърва за огрев. Заради сеното пламъците се разраснали много бързо и обхванали и лекия автомобил „Опел Астра”, който бил в гаража. До пристигането на пожарните екипи се запалил и покривът на къщата.

Усилията на огнеборците най-напред били насочени към овладяване на огъня в гаража, за да не се взриви автомобилът. Екипи на РСПБЗН - Разлог и УПБЗН - Якоруда били изпратени на място. В гасенето се включили и съседи на семейството, които обаче били допуснати едва след като не е била налице опасност от взрив на автомобила.

Очевидци разказаха, че пожарът е бил страшен. Те споделиха, че семейството варяло буркани на двора и искра прехвръкнала и подпалила балите сено, а огънят се разпространил буквално за секунди. Въпреки че според официалната информация е изгорял само покривът на къщата, близки до семейството споделиха, че е изпепелен и единият от етажите, щетите възлизат на минимум 10 хил. лв.