​​​​​​​През нощта вятърът ще отслабне, на места и ще стихне. Повече облачност ще има над крайните южни райони, а над останалата част от страната ще бъде предимно ясно.
Сутринта ще бъде студено с минимални температури предимно между 1° и 6° и на места в Западна България ще има слани. Прибирайте цветята от терасите, предупредиха синптиците.

Утре облачността ще се увеличи. Валежи ще има през първата половина на деня, главно в планините, след обяд и на места в Северозападна България. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Атмосферното налягане ще се понижи и около обяд ще бъде близко до средното, по-късно през деня ще се повишава. 

По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове. Около и след обяд облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Преди обяд ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който след обяд ще започне да се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 18-19°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 20 – 21°. Над планините облачността ще е значителна, върховете ще са в мъгла. На отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 - 2300 метра ще превали слаб сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°. 

В петък след временно разкъсване и намаление на облачността, от югозапад тя отново бързо ще се увеличи и ще завали дъжд. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, а дневните ще са от 14°-18° в Западна до 20°-24° в Източна България. Валежите ще продължат и през нощта срещу събота, но в събота бързо ще спрат. Вятърът от северозапад ще се усили, облачността ще намалее до незначителна. Дневните температури няма да надвишават 13° - 18°. В неделя ще има разкъсана облачност, на много места до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Сутринта ще е по-студено, ще има условия за слани. Дневните температури съвсем слабо ще се повишат.