За бързо разследване на набиращата сила сага „Добре дошли в България, мигранти“ настоява заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. 
В медиите вече върви информация как гръцките власти на практика „рекламират“ България като петзвездна дестинация за нелегални имигранти. Оказа се, че Гърция подмамва мигранти, включително и със заплахи, товари ги на самолет, но вместо да се окажат в луксозен лагер, те биват арестувани и пратени в центъра във „Враждебна“, пояснява Каракачанов. 

Легитимацията идва от Международната организация за миграция. Очевидно гръцкото подразделение на тази организация се възползва от програмата за релокация на бежанци и препраща към България, изрази мнението си той. Според Каракачанов сигналите на медиите трябва да бъдат сериозно проверени, тъй като Гърция обещава хиляди евро помощ, издръжка и т.н., а реално залива България с излъгани мигранти. 

Красимир Каракачанов настоя за спешно изслушване на министър Бъчварова по въпроса, както и своевременна проверка по сигналите на шефа на центъра във Враждебна, който предупреждава за вредната практика на гръцките си колеги.