51-годишен пловдивски бизнесмен, известен като Етикета, е един от задържаните фалшификатори на евро под тепетата. По-рано днес от специализираната прокуратура и ГДБОП съобщиха, че са разбили печатница на европари менте, която се намирала в една от промишлените зони на Пловдив, а единият от прибраните при акцията е бил съден за разпространение на фалшиви пари в Германия.

При акцията са арестувани и още трима младежи в момент на осъществяване на сделка с италианци, дошли да купят половин милион от фалшивите пари. Сделката била чужденците да платят 40% от номинала на ментетата.

Според източници манифактурата за евро е работела в индустриалната зона на район „Тракия”, а единият от арестуваните е именно Етикета.

Разследван е по различни разработки на сектор БОП, но в България срещу него няма повдигани обвинения. За сметка на това обаче е излежал присъда в Германия за разпространение на фалшиво евро. Според запознати, от години бизнесът му е напълно легален, занимава се с печатарска дейност, а в модерната му фабрика в „Тракия” се печатат етикетите на стоки на големи български компании.

Източник: Марица.бг