Ховърбордът е мода, която изглежда ще се задържи дълго време. Това превозно средство изглежда по удачен вариант от предхождащия го сегуей, на който някои градове (като чешката столица Прага например) наложиха забрана, пише Петел.
Гледката на варненски ученик, който се придвижва с ховърборд по уличното платно, на която се натъкна репортер на „Петел“ днес, поражда няколко въпроса. Първият от тях е, трябва ли на децата да се позволява да се придвижват по този начин до училище? Разбира се, този отговор го оставяме най-вече на родителите, които единствени мога да разрешават или забраняват такива неща.



Вторият въпрос обаче опира до създаването на правила. Кое е правилното място за движение с ховърборд? Очевидно не е уличното платно, което колите и мотоциклетите правят твърде опасно, особено за децата! Вероятните отговори са два – по велоалея или по плочките, заедно с останалите пешеходци. Кой обаче е верният? Засега отговор няма, поне не и официален, който да бъде записан в някакъв правилник или наредба.