Всички знаем, че 2017 година започва мандатът на новата президентска двойка, така че съвсем логично е 17-ти номер да се падне на ГЕРБ. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на представянето на готовността на партията за предизборната кампания за президентските избори, съобщи „Фокус“.
„Готови сме и със съответните плакати. Те бяха готови още преди няколко дни, но изчакахме и днешния ден, за да може да се изтегли номер 17. Убеден съм, че хората ще могат да направят и по-лесната асоциация с номер 17. Винаги сме казвали, че когато човек е на 17 години, му предстои много малко, за да може да се възползва от упражняването на конституционното си право. Убеден съм, че с номер 17 можем да постигнем необходимия успех. Не номерът на бюлетината ти дава предимството, предимството го дават хората, които работят в ПП ГЕРБ. Предимството и силата на ГЕРБ е, че в тази кампания представяме най-добрата кандидат-президентска двойка в лицето на Цецка Цачева и Пламен Манушев“, заяви Цветанов.
Той посочи, че във всичките областни центрове има изграден щаб за предстоящата кампания.

„Има общински подобни щабове, които в рамките на тези 4-5 месеца подаваха своевременно информация, за да можем да направим графика си за посещения и срещи пълноценен“, допълни председателят на предизборния щаб на партията. 

Сред основните акценти са: България – фактор на стабилност; Активна външна политика; Безалтернативна и категорична евроатлантическа ориентация; Сигурна европейска граница; Гарантиране на справедливост и Национално единство. „Това са основните ни послания, които ще са част от разговорите и срещите ни. Утвърдили сме всичките над 200 срещи, които трябва да бъдат направени в над 200 населени места в рамките на предизборната кампания. От този момент нататък повече не коментираме нито за време, когато ще се провежда среща в предприятие или населено място. Това нещо вече е утвърдено и ще се занимаваме само и единствено с реалната кампания лице в лице“, каза още Цветан Цветанов. 

Симеон Велков, който също е част от щаба на партията заяви, че ГЕРБ винаги е водила толерантна кампания и затова и тази година няма да използват тролове. „Няма да има платени хора, които да пишат по форуми и социални мрежи. В приложението ни има две нови опции – едното са галериите, в които хората, които се снимат с кандидат-президентската ни двойка и Цветан Цветанов ще могат да намерят снимките там. Другата ни опция е ГЕРБ-локаторът, с която ще може да се види къде се намират офисите на партията. Запазили сме и сканирането на плаката си“, уточни още той.