Ново държавно предприятие към МВР ще поеме издаването на личните карти и регистрацията на коли. Това гласуваха депутатите при обсъждането на второ четене на поправките в Закона за МВР. Зад текстовете застанаха 74 от народните избраници, 9 бяха против, а 7 се въздържаха. 
Новото предприятие ще носи името „Център за предоставяне на услуги”, но ще отговаря и за разработване и поддържане на програмни продукти, нужни за предоставяне на административни услуги от МВР, както и предпечатна подготовка и отпечатване на бланки, образци и документи. 

Структурата ще има изпълнителен директор и управителен съвет. Директорът ще се назначава от МВР-шефа и ще взима решения за откриване и възлагане на обществени поръчки до 100 000 лв. 

По време на дебатите ПФ и БСП пък се скараха за други текстове от закона относно оградата по границата. По предложение на патриотите депутатите гласуваха временни възпрепятстващи съоръжения да се изграждат и извън граничната ивица, но в близост до нея. Това обаче ще се прави само за тежки терени. Според БСП и АБВ така се отказваме от собствената си територия и се дава възможност чужденци да влизат у нас без проблем.