Депутатът от ГЕРБ Валентин Радев коментира само пред медията ни за бъдещата предизборна кампания на партията. Той съпостави Пламен Манушев с генерал Румен Радев, като изтъкна, че генерала е просто редник в политиката. Вижте какво още каза само пред медията ни:
- Г-н Радев, ще има ли нещо ново и различно в стратегията Ви на предизборната кампания, след като за пръв път предлагате жена за президент?
-Нищо ново. Даже много добре се нареждат нещата. Жена, която е свързана с правото, с държавното устройство и един военен, който ще поддържа ресора и другото направление на главнокомандващ. Мисля, че много добре се справихме с избора.
 
-Вицеадмирал Манушев срещу генерал Радев. Кой е по-достоен?
-Познавам и Пламен Манушев и Румен Радев. Мога да кажа, че Манушев е просто нива над генерала на левицата. Ако мога да кажа, че той е вицеадмирал на политиката, то Радев е просто редник. Колегата Манушев беше областен управител, той дори не е член на ГЕРБ. Съвсем сам прокара политическа кариера, което е изключително похвално. Докато генерала просто го хванаха и го слагат някъде. Така не става. Трябва да мине поне през парламента и политиката, за да може да управлява такива процеси. Видяхте ли тези жълтини, които се изписаха?! Даже не знам Радев сам ли ги говори тези неща? Един офицер да коментира личните отношения на Бойко Борисов и Цецка Цачева е просто недопустимо. Трябва да внимава какво говори и да се чуват само идеи. Ние имаме идеи и не разчитаме на подобни изказвания за опозицията. Това е големия баланс, който ние внасяме с кандидатурата си.
 
-Ще има ли балотаж или категорична победа?
-Ще има балотаж. Четох анализа на проф. Константинов и той показва, че балотажа ще бъде чисто формален. Но това като цяло не е решаващо. Решаващо е кой ще спечели и какви идеи ще предложи.
 
-С какво Цецка Цачева превъзхожда останалите кандидати?
-Ние предлагаме хора, които са подготвени политици. Тя е особено добър пример в това отношение. Два пъти председател на парламента, а преди това има кариера като общински съветник. Това е много важно. Крайно време е след 26-27 години България да започне да предлага за такива постове изградени политици. Такива хора трябва да са минали през парламента. Това е единственото място в държавата, където има оспорване на идеи. Има законодателни причини да ти позволят да дадеш становището си.

Цачева е обединител. Като гледам това, което правим ние в ГЕРБ и това, което прави левицата. Тази жена само обединява. Знаете, че тя беше част от онези жени, които смириха всички политици и направихме правителство. Тя тук успява. Виждали сме как успява да смири крайни мнения. Човек с такъв опит е точно за там. Докато какво стана с БСП? С Радев? Кой го предлагаше? Той разедини всички и си направи инициативен комитет като спънат кон. Не можаха да направят това - да обединят. Твърдят, че е достоен, но той ги разединява.
 
-Сгреши ли г-жа Нинова с издигането на генерал Румен Радев?
-Категорично. Ние очаквахме те да издигнат партиен лидер. Някой, който може да води борба на идеи. Ние имаме нужда от силна опозиция. Нинова е номер едно в БСП, тя е човека политик и ние съсредоточаваме всичките си критики и забележки към нея. Така че, ако ще имаме борба на идеи или състезание, както много добре го каза Цачева, отсреща ще бъде Илияна Йотова. И така като слушам, Радев само повтаря нещата, който казват Илияна Йотова и Корнелия Нинова. Лошото е, че той тепърва се обиграва в политиката. Йотова е силния играч в тяхната двойка и си личи по изказванията. Ако трябва да търсим отсреща някого, с когото да спорим по идеи, то това е именно тя.
 
Интервю на Никол ИВАНОВА