По зверски начин двамата братя Димитър и Ангел Димитрови са причинили смъртта на 58-годишен Алекси Ангелов от пловдивското село Караджово. Действията им са били нечовешки и мъчителни. За първи път днес двамата роми застанаха пред Пловдивския окръжен съд. Те са обвинени в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин, в принуда и в отвличане. 
БЛИЦ вече разказа потресаващата история. Днес бяха оповестени подробности. Единият от двамата братя убийци имал кобила с конче. През юли миналата година животните били откраднати от поляна в близост до дома на братята, където пасели. Ромите хвърлили вината върху пастира Алекси и го заплашвали, тъй като смятали, че той е крадецът. Жертвата отричала. 

На 5 август 2015 г. отишли до местността Съзлъка край Караджово, където Алекси пасял крави. Те пребили пастира с колове и юмруци, като го карали да признае, че той е откраднал кончето и кобилата.

За да се спаси от изродите, той признал, като молел да спрат да го бият. Двамата братя продължили с агресията, скъсали тениската му и го съблекли чисто гол. Така го изкарали насред село и го подложили на публичен линч. Карали го гол през селото и го биели. Местни хора, станали свидетели на гнусната гавра, се опитали да спрат зверството, но не успели. След като пребили Алекси, двамата братя изчезнали. Въпреки че била извикана спешна помощ, лекарите не успели да спасят жертвата, която починала малко по-късно в болница.

Това разказаха днес синовете на убития, които не сдържаха сълзите си. Двамата братя са заплашени от затвор от 15 -20 г. или доживотен затвор. Днес делото за кървавия линч беше отложено, тъй като на следващото заседание трябва да се явят свидетели, а днес в залата бяха само убийците и синовете на жертвата.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ