Прокуратурата в руската Липецка област започна проверка по инцидент в едно от местните образователни учреждения след родителски сигнал, че 19-годишна преподавателка без свян разказвала пред децата за предимствата на еднополовите връзки, съобщава life.ru.
Ръководството на учебното заведение разбрало за случая, след като в кабинета на директора дошла възмутена майка и разказала историята, която чула от устата на собствената си дъщеря. По думите на момиченцето, преди няколко дни учителката по музика в детската школа по изкуства  Оксана Л. я задържала след часа, за да й изнесе възпитателна беседа.

В хода на разговора 19-годишната даскалица неведнъж засегнала темата за  ЛГБТ, обяснявайки, че самата тя е лесбийка и дели един покрив с друго момиче. Оксана описала изключително цветно предимствата на еднополовата любов пред 12-годишната си слушателка, заявявайки, че тя изобщо не е по-лоша от традиционната.

Според някои данни, младата учителка не е скрила сексуалната си ориентация, когато преди месец кандидатствала за мястото в центъра.

Когато се наложило да дава обяснения пред директора заради скандалния случай, Оксана без притеснения признала, че действително е провела разговор за еднополовите връзки с 12-годишното момиче. 

Превод: БЛИЦ