На финален етап е разследването на зловещата катастрофа в новогодишната нощ, при която загина 17-годишният бургазлия Велислав Вълков, пише регионалният сайт "Флагман".
От прокуратурата съобщиха, че по случая са извършени 4 химически и 2 съдебно-медицински експертизи. Готова е и най-важната: автотехническата експертиза, която трябва да докаже каква е причината за кървавото меле. Криминалистите вече са разпитали всички свидетели на пътния инцидент и са извършили огледи на местопроизшествието.

Все още обаче няма повдигнати обвинения срещу 15-годишния ученик от Автото Златормир З., който е бил зад волана на „Пежото” във фаталната нощ. От прокуратурата обаче увериха, че ще имат обвиняем до 4 ноември, когато е крайният срок на разследването. Това означава, че до края на годината делото трябва да влезе в съда.

Припомняме, че ученикът от „Константин Преславски” загина след удар на „Пежо 206” в мантинела край Българово в 23:56 ч. на 31 декември миналата година. Заедно с него в колата са пътували още 4 момчета. Първоначално те опитват да прехвърлят вината на починалия бургазлия, но разследващите бързо разкриват, че зад волана е бил 15-годишният айтозлия Златомир.