22-годишната благоевградчанка Стефани Б. преживя истински ад по пътя да стане майка на първа рожба, плод на любовта й с Иван Б., известен диджей в Пловдив. Стефи и Иван вдигали сватба за чудо и приказ преди месеци, а в средата на септември трябвало да станат и родители, съобщава struma.com.
В 8-ия месец обаче бъдещата майка забелязала, че бебето не мърда, че коремът й е малък, разказаха близки на Стефани. Тогава със съпруга й посетили наблюдаващия бременността лекар от пловдивска частна болница, който заявил, че всичко е наред. Просто защото Стефи е много слабичка за това така ѝ се струва.

При някои жени коремната кухина е по-голяма и бременността не им личи толкова много, заявил лекарят. В началото на 9-ия месец семейството отишло в болницата отново, за да насрочат дата за раждане и отново да направят преглед. Тогава докторът, който ги уверявал, че всичко е наред, заявил, че не чува тоновете на бебето и че детето е мъртво.

Извадили плода в друга частна болница, където лекарите останали изумени, бебето е било мъртво в корема на благоевградчанката повече от 3 седмици., тежало 800 грама и било 18 см в края на 8-и месец. Плодът се бил свил и само чудо спасило Стефани от фатални последици и за нея.

Детето е можело да бъде спасено, ако докторът, наблюдаващ бременността, е установил по-рано, че има проблем с бебето.

Семейството е в шок от случилото се. Съпругът и близките на младоженците са категорични, че случилото се с тях е лекарска грешка и неглижиране на бременността на младата жена и ще търсят правата си.