Канелата в храната може да охлади тялото с два градуса, като носи и други ползи за здравето. Учени от университета на Мелбърн установиха, че канелата допринася за доброто състояние на стомашната стена, като намалява отделяната стомашна киселина и пепсините и така сваля температурата.
Това сигурно е една от причините канелата да е толкова популярна в топлите райони.

Учените са работили с прасета. Когато те се хранят, се увеличава въглеродният двуокис в стомаха им. Намаляването на стомашната киселина и пепсините го охлажда в процеса на храносмилане.

За изследването са използвани сензори в капсули, които животните са гълтали. Според учените подобен вид сензори са много полезни за наблюдаване и диагностициране на гастроентерологични болести.

Източник: БТА

ОЩЕ ЗДРАВНИ НОВИНИ И СЪВЕТИ ЧЕТЕТЕ НА НАЙ-ДОБРИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO