Пухкави и вкусни селски кашкавалки
вода - 250 мл
масло - 80 г
брашно - 140 г
кашкавал - 200 г
яйца - 4 бр.
сол - 1 к.л.
черен пипер - 1 щипка
Приготвяне
В тенджера се слага водата да се стопли. После се добавя маслото, нарязано на кубчета, да се разтопи, сол и черен пипер. Когато започне да ври, се добавя брашното и се разбърква, докато се сгъсти, да стане като качамак.
Сваля се от котлона и се оставя да се охлади. След това се добавят яйцата едно по едно и сместа се разбърква с миксер. Накрая се добавя кашкавалът, като се оставя съвсем малко от него за поръсване.
Взема се тава и се намаслява съвсем малко. От сместа се взема по една лъжичка и внимателно се поставят в тавата като топки. Между тях трябва да има разстояние.
Поръсват се с останалия кашкавал и се пекат във фурна на 180 градуса.
Източник: gotvach.bg
Последвайте ни
0 Коментара: