Винаги сме знаели, че на село се приготвят най-вкусните кашкавалки. Най-сетне разполагаме и с вкусното доказателство за това. Вижте го! Приготвянето им ще ви отнеме само 50 минутки.
Необходими Съставки
вода - 250 мл
масло - 80 г
брашно - 140 г
кашкавал - 200 г
яйца - 4 бр.
сол - 1 к.л.
черен пипер - 1 щипка

Приготвяне
В тенджера се слага водата да се стопли. После се добавя маслото, нарязано на кубчета, да се разтопи, сол и черен пипер. Когато започне да ври, се добавя брашното и се разбърква, докато се сгъсти, да стане като качамак. 

Сваля се от котлона и се оставя да се охлади. След това се добавят яйцата едно по едно и сместа се разбърква с миксер. Накрая се добавя кашкавалът, като се оставя съвсем малко от него за поръсване. 

Взема се тава и се намаслява съвсем малко. От сместа се взема по една лъжичка и внимателно се поставят в тавата като топки. Между тях трябва да има разстояние. 

Поръсват се с останалия кашкавал и се пекат във фурна на 180 градуса.

Източник: gotvach.bg