Красивата певица на фолклорни песни често е канена да пее на различни чествания и частни партита. Последният път изпада в паника, защото й изчезва  пръстенът – талисман, с прекрасен изумруд. Не си спомни дали е било докато се преоблича, дали когато се е гримирала го е оставила автоматично пред огледалото. Рови из чантата си, проверява цялата стая в която се приготвя, търси в коридора, разпитва другите участници, няма го и няма. Излиза да пее без всякакво настроение. Но в една от паузите при нея влиза почитател, който не за пръв път й подарява огромни букети от рози. 
- Бях така потисната от загубата на пръстена, че дори не се зарадвах на букета. Това го учуди и за да се извиня за лошото си настроение казах: Съжалявам, но точно сега си изгубих пръстена талисман.

Какъв пръстен? С изумруд – отвърнах. Той бръкна в джоба си – този ли? Да, този е, почти извиках от радост. Оказа се, че докато съм търсила мобилния си телефон, свалих пръстена за да го прибера в чантата си, но докато говорех съм го забравила на перваза на прозореца. Точно там, моят фен оставил букета си, докато ме чака да се прибера в гримьорната. Ето така, букетът от рози ми намери пръстена.
 
Един друг път, имах концерт в провинцията и наближавайки града, виждам билборд, после още един, с моята снимка и надпис: „Дения, омъжи се за мен”.
 

Щях да припадна. Този концерт мина с огромен успех. Моят фен излезе с цял наръч цветя на сцената и ме целуна. Често феновете могат да те зарадват дотолкова, че да пееш и три часа без умора, така вдъхновено.
 

Савка ЧОЛАКОВА, БЛИЦ