Ще познаете ли, как тези весели разноцветни маркучи, излизат през стъклото и се появяват на самата улица „Раковски”, за да ни внушат веселието на една дъга  след дъжд. Шарената дъга преминава през стъклото на витрината без да е продупчено никъде и вие можете да пипнете лъчите й с ръка.
За радост на децата и родителите, които ще влязат да си изберат покупка. Така е направена една малка крачка към умението да се избяга от тривиалната витрина, да се направи така, че тя сама те дърпа да я разгледаш.  

Художникът-дизайнер, е създал от витрината изкуство. Беше крайно време да се появят нови хрумвания за създаване на витрини, които те изненадват, карат те спреш. 

Може би някои знаят, че всяка Нова година, Париж става център за конкурс на витрини. От цял свят идват приложници, за да се любуват на едно достойно международно състезание, където от стотици витрини ще бъдат избрани трите най-добри за годината. В състезанието  участват големи художници, приложници  от различни страни, стига проектите им да са били одобрени от собствениците на големите модни къщи.

Дали някой ден там ще успее да се класира проект на български автор?

Савка ЧОЛАКОВА, БЛИЦ