Академик Светлин Русев трудно може да бъде изненадан. Обикновено той знае преди другите нещата, но този път 6 души успяха да запазят строго тайната до самия днешен ден - 5 октомври, за да му поднесат своя подарък: ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС „НА УЧИТЕЛЯ С ЛЮБОВ”. 
Едва днес той ще разбере, че за него е приготвена специална изложба от картини, нарисувани от неговия випуск студенти завършили в 1986 година. Те ще подарят всичките творби на своя професор, за когото казват: 

„Той успя да ни научи не само на взискателност, а успя да ни предаде радостта да се рисува, съзнанието, че нито ден без работа ще ни направи художници, а не това, че имаме дипломи от Академията”.

Днешния ден учениците му Карой Саренчев, Красен Бербенков, Николай Стайковски, Петър Маринов, Пламен Мишев, Стилиян Атанасов в галерия ХИТ  АРТ” на бул. „Васил Левски” 89, в 18 часа  ще  доведат своя учител, за да изразят една признателност. Безспорно е влиянието на Светлин Русев, както върху светогледа им, така и върху индивидуалния им почерк на творци. В изложбата ще бъдат видяни и две картини от трагично отишлата си от този свят Татяна Титянова, негова студентка, която много хора помнят като говорителка от телевизионния екран.  

Да видим как ще реагира любимият им учител на тази изненада. Досега подобна изложба - подарък не се е случвала.

Савка ЧОЛАКОВА, БЛИЦ