За поредна година граждани са жертви на подла измама на партиите. Хора, фигурират в партийни списъци, без дори да знаят. Милена Радева се оказва член на християн-социален съюз. Тя дори разбира, че е подкрепила вече Жорж Ганчев в битката за президент
"На сайта на ЦИК, чрез ЕГН всеки може да провери. Има ме и в още два списъка, които са свързани с референдума. Единият на Николай Събев Маринов, а другият на Пламен Христов", признава госпожа Радева.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви, че всеки гласоподавател може да разбере дали и той е попаднал в ситуацията на Милена онлайн. "Качваме ги на страницата, за да може всеки избирател да се провери. Всеки, чиито данни са използвани неправомерно, могат да подадат сигнал до Комисията по защита на личните данни", заяви той.
 

"ЦИК не е органът, който може да налага санкции. Санкции има, но те трябва да бъдат наложени от Комисията за защита на личните данни. Ако има съмнение, че има престъпление, то следва да бъде сезирана прокуратурата", заяви Андреев.  Той поясни, че са направени стъпки, чрез които да се ограничи измамата.

"Още вечерта, в която видях, че са ми използвани данните, подадох жалби. Имам отговор и номер и на двете жалби. Сезирала съм конкретните органи. Подписвала съм се само там, където се изисква да предоставя подпис и лични данни - банкови институции примерно", признава Милена Радева.
 

Говорителят на ЦИК показа и бюлетината за изборите: "Самата бюлетина ще отговаря на книгата, която сме приели, но ще изглежда така. Ще има квадратче, с маркирането на което, ще може да кажете, че не подкрепяте никого. То означава, че избирателят не подкрепя нито една от кандидатпрезидентските двойки. Той не отива при разпределението на гласовете към двойките кандидати.