Родените на 5-и, 14-ти, 23-и съдба 5, навлизат в своята 50-та годишнина, не бива да предприемат прекалено сериозно нито успехите, нито пораженията, да не поставят енергийни бариери пред потоците на съзиданието. Често го правят несъзнателно чрез силната си мисъл и наситените емоции. Тяхната мисия е развитието, обновлението, израстването, промените на онова, което вече не може да служи. Когато в едно семейство има двама или трима души, родени на някоя от тези дати или път на съдбата, това е група от сродни души, които имат общ път и в сегашния живот и трябва да работят над кармичните взаимоотношения от миналото. Растяща Луна – фазата продължава до 20 юни.
Благоприятно време за възстановяване на изгубените сили и за фитнес. Тези, които водят пасивен начин на живот, е необходимо да ограничат калориите, тъй като е увеличено повишаването на хранителните вещества и се увеличава мазнините в тялото. Добре е да се приемат витамини и хранителни добавки. На растяща Луна е добре да се избягват плановите операции, тъй като възстановителният период е по-дълъг, упойките и анестезиращите вещества проникват по-дълбоко в организма и по-трудно се освобождават. Могат да се задържат отоците в меките тъкани.

Белезите от шевовете стават по-груби, раните заздравяват по-трудно. Оперативно вмешателство трябва да има само при спешни и животоспасяващи случаи. Луната се движи по празен курс от 04:05 до 11:27ч. Нищо ново и важно да не се предприема, тъй като ще срещните пречки, трудности и най-вероятно веднага или скоро ще се провали. В 11:27ч Луната преминава в знак Стрелец. Противопоказно е да се лекуват болести на кръвта и черния дроб, както и операции на черен дроб, жлъчен мехур, бедрата. Да се отбягва донорството и преливане на кръв като това не се отнася за случаите, изискващи спешна помощ. Да не се вадят зъби и да не се слагат зъбни протези. Още по-добре е да не се лекуват зъбите.

Времето е добро за промяна. 6-ти лунен ден започва днес в 11:23ч и продължава до 12:17ч на другия ден. Той е свързан с усвояване на космическата енергия. Човек получава възможност да приема космическа енергия и космическа информация. В този ден към земята идва мощен енергиен поток. Наблюдавайте и търсете около себе си знаци. Възможно е да имате телепатична връзка с близък човек. Ден на интуитивното знание и за служене на другите. В 6-я лунен ден Христос е отправил апостолите си да проповядват. В семейството може да се прояви кармата. Полезно е да се направи нещо полезно за цялото семейство или поотделно за членовете му.

Добър знак е облак на небето или мелодичен звън. Можете да проявите своите способности на различни поприща. Нараства способността да се материализират идеите, а също и възможности за разширение на контактите. Съвкупността от земния и небесния поток дават възможност на човек да реализира стоящите пред него задачи. Денят е благоприятен за занимания с пранаяма и други подобни практики. Секс - В този лунен ден сексуални отношения трябва да бъдат спокойни, нежни и изпълнени с трепет. Това е време за класическия секс с традиционни пози. Обезателно се въздържайте от техники, които изискват активни действия. Нека бъде по-малко секс, повече нежни думи, ласки, целувки, прегръдки и нежности. 6-ти лунен ден е добър за секс на по-възрастните хора с влошено здравословно състояние.