Американската армия инвестира в ново мишенно поле на база "Ново село" източно от Сливен. Вече е готов проектът и очакваме да започне реализацията, довериха офицери от българското поделение на полигона.
Очаква се да бъдат изградени нови мишени за стрелба на пехотинците и танкистите, пише "Стандарт". 

В момента на "Ново село" се извършват стрелби с бронирани машини тип "Брадли". Стрелят US войници. Идната седмица в стрелбите ще се включат и танкисти от Сливен. Те ще използват нашите танкове Т-72.

В понеделник в Ямбол са пристигнали специалисти по устройване на военни бази. Те ще се занимаят с база "Ново село" и авиобаза "Безмер". На база "Ново село" се очаква изцяло нова система да управлява мишенното поле. На практика ще се изхвърлят всички видове кабели, с които досега се движеха мишените. На тяхно място идва дистанционно управление както на мишените за пехотата, така и на тези за бронираната техника и танковете.

Така е във всички натовски армии, увериха наши офицери. Според тях новата система ще подобри качеството на практическите обучения, които се извършват на най-големия учебен полигон, който от десет години е съвместно българо-американско отбранително съоръжение.