В Белия дом планират да обсъдят перспективата за авиационни удари по правителствени войски в Сирия. Заседанието ще събере високопоставени чиновници, отговарящи за националната сигурност, пише Washington Post.
Според американските медии, представителите на националната сигурност вече няколко седмици обсъждат възможни стъпки по уреждане на сирийската криза, които могат да представят на президента Барак Обама. Този проблем, пише Washington Post, сега се повдига и в Белия дом, но президентът изглежда не иска да приема радикални решения.

Сред възможните мерки е предложено да ударят от въздуха авиационните писти на правителствените сирийски ВВС. Един от високопоставените чиновници предложил това да стане без особен шум. Според него това би избавило от критика началото на авиоудари без санкция на Съвета за сигурност към ООН.

В Белия дом, съобщили източници от администрацията, все по-често говорят за решителни и бързи действия в Сирия. При това не е малък скептицизмът по отношение на подобни радикални предложения.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ВОЙНАТА В СИРИЯ