Догодина щатските военни започват изпитания на водороден пикап. Автомобилът горивни клетки е построен на базата на Chevrolet Colorado, но има удължено междуосие и усилена каросерия.
Техническа информация за военната версия на новия пикап не се съобщава, пише fakti.bg. Известно е единствено, че инженерите на General Motors са успели да покрият изискванията на армията за проходимост, висока степен на акустична и топлинна незабележимост и по-голяма автономност, отколкото автомобилите с ДВГ.



Прототипът на Chevrolet Colorado ZH2 има 37-цолови всъдеходни гуми и спортни седалки Recaro. Според Пол Роджърс, директор на изследователския център TARDEC (Tank Automotive Research, Development & Engineering) "автомобилите с горивни клетки будят сериозен интерес в армията" заради високия си въртящ момент, икономичността и практически пълната си безшумност.



Водородните возила обаче страдат и от недостатъци, на първо място сред които е цената. Това кара мнозина анализатори да смятат, че дори да издържи блестящо всички изпитания, Chevrolet Colorado ZH2 надали ще стане масов военен всъдеход като HUMVEE. Подобни автомобили най-вероятно ще се използват от специалните части, за които ще се произвеждат ограничени партиди.