Премиерът Бойко Борисов се е срещнал с почернената майка Анелия Терзиева, която е загубила сина си 23-годишния Никола Терзиев. Както БЛИЦ писа историята със смъртта на момчето доби обществено достояние, след като сестра му публикува негова снимка с Борисов и запита министър-председателя дали го помни.
На 28 август Никола загива в тежка катастрофа, след като 28-годишният Бейтула Исмаил го блъска с над 200 км/ч на магистрала “Хемус”. Младежът е работел във фирма за доставка на храна, а колата му е била толкова смачкана, че се наложило да режат ламарините, за да го извадят. Нелепият куриоз в случая е, че това не е първата смърт, която причинява Бейтула. 

Преди години той  ударил жена на пешеходна пътека и тя починала. Виновникът обаче останал на свобода с условна присъда. Имал забрана да шофира 2 години. През февруари 2014 г. обаче е бил реабилитиран по право. Това означава, че ако сега бъде подведен под отговорност, няма да бъде съден при условията на опасен рецидив, макар да причинява втора смърт на пътя, пише в. „24 часа”.

На срещата между Борисов и майката били още главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и правосъдието Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева, както и сестрата на момчето. Всички обещали на семейството безусловна подкрепа, за да бъде наказан убиецът на Ники.

Премиерът Борисов е обяснил на майката, че ГЕРБ готви промени в Закона за движение по пътищата и ако те бъдат приети, при тежки катастрофи с пострадали и жертви на причинителите ще бъдат отнемани веднага шофьорските книжки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!