Адвокатът на Божидар Кузманов – Кравата поиска незабавно разследване във връзка със записа, на който полицаи уж притискат охранителя Митко Т. от Слънчев бряг да изфабрикува показания срещу кръвния враг на Димитър Желязков – Очите. Според Деян Костов по случая могат да бъдат образувани две досъдебни производства, пише "Флагман".
„Задължително трябва да се извърши проверка по случая. Ако се докаже автентичността на записа, трябва да бъдат образувани поне две досъдебни производства по случая. На първо място, манипулира се човек да каже нещо, което той не знае, „свидетелят” е използван от полицията. Ще изчакам известно време и ако прокуратурата не се самосезира, ще предприема конкретни действия в тази посока. Макар да не виждам смисъл, след като медиите тръбят от няколко дни", обясни пред изданието адвокат Деян Костов.

Припомняме, че от записа по-скоро изглежда, че двамата криминалисти водят професионално своето събеседване с т. нар. свидетел. Никъде не става ясно, че опитите им да съберат информация за дейността на Божо Кравата ще бъдат насочени за оневиняването на Митьо Очите.