Благоевградският бизнесмен Валентин Найденов съди съседка за това, че го наклеветила в прокуратурата и пред неговите подчинени, че й хвърля живак в къщата. Стефанка Терзиева наговорила тези неща първо на секретарката и счетоводителката му в офиса на ул. „Иван Михайлов” №1, а след това и на него по телефона. Седмица след това бизнесменът получил и копие на жалбата до Районна прокуратура със същите обидни твърдения и лъжи по негов адрес от комшийката. Тя отишла повторно в офиса му и оставила писмо, в което вече упреквала майката на бизнесмена, пише Struma.bg.
Стряскащите твърдения на Стефанка Терзиева за подхвърления живак в двора на къщата били подложени на проверка, но нищо такова не е установено. Тъй като се почувствал злепоставен, набеден и компрометиран пред служителите и правораздавателните органи, 55-годишният бизнесмен завел дело срещу съседката за това, че е уронила неговия престиж, както и този на семейството му. Той претендира да му плати 10 000 лв. за причинените неимуществени вреди.

Стефанка Терзиева не отрича за жалбата и посещението в офиса на бизнесмена, само че нейната версия е малко по-различна. Тя твърди, че искала да се срещне с него, за да повлияе на майка си и сестра си да спрат да ги тормозят. В общия двор тя намерила живак, който бил опасен за всички, но никога не е казвала, че точно Валентин Найденов го е изхвърлил.

Адвокатите на двете страни са посочили свидетели, които да доказват в съдебна зала тезите им.

55-годишният бизнесмен е съдружник и управител в няколко фирми, но основната му дейност е свързана с търговия на едро с петрол. По времето на соца работи 6 години в Украйна, където създава добри контакти, които впоследствие му помагат за бизнес кариерата. Той има обща фирма с украинеца Богдан Вуйко, а преди 2 години оглави сдружението на българо-украинското казачество. Валентин Найденов бе избран за председател на УС на Българо-украинско регистрирано казачество (БУРК), след като преди това бе провъзгласен за върховен атаман от ръководителя на украинското казачество гетман Анатолий Шевченко.