Учителите в България трябва да получат ясен сигнал, че тяхната професия в момента е най-важна за нацията. Това каза вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева, във връзка с допълнителните 223 млн. лв., с които правителството ще финансира образованието догодина.
 „Това, разбира се, не трябва да спира, да остане само тази година или само следващата. Става въпрос за 15-20 години напред. Това не е просто 10%-но увеличение на заплатите – това е само една част от усилията“, увери Кунева. Тя допълни, че ще има и много допълнителни възможности през програми като „Твоят час“. „Ще има възможност училището да стане наистина привлекателно място за работа. Става въпрос и за начина, по който изглеждат класните стаи и за начина, по който учителските колективи, директорът могат да кандидатстват за много други програми“, обясни просветният министър.
Меглена Кунева допълни, че с днешното решение, коалиционните партньори ГЕРБ и РБ са показали, че изпълняват своето споразумение, а именно образованието да бъде приоритет.