В Плевен задържаха румънски гражданин при опит да подкупи пътен полицай. Румънският шофьор на тежкотварен автомобил направил опит да избегне проверка, а след това предложил пет евро на пътния полицай. По случая е повдигнато обвинение на чуждия гражданин, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Добринка Матеева:
Обвиняемият румънски шофьор управлявал тежкотоварен автомобил в района на ферибота при град Никопол, когато служител на пътната полиция подал сигнал за проверка, съобщи  говорителят на Окръжната прокуратура в  Плевен Добринка Матеева.

Първоначално той не се подчинил на подадения полицейски сигнал. Тестът е бил за употреба на алкохол, като измервателният уред е показал концентрация на алкохол в кръвта над 0,2 на хиляда, което наложило да му се състави акт за установяване на административно нарушение. При това положение румънският гражданин извадил банкнота от пет евро и я подхвърлил на полицейския служител. Незабавно е бил задържан и за инцидента е уведомен дежурният прокурор от Окръжна прокуратура в град Плевен. 

Ако бъде признат за виновен, румънският гражданин може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода и глоба до пет хиляди лева, каза още Добринка Матеева.