Здрав екшън се разигра тази сутрин по пловдивските улици между персонала на две от най-използваните автобусни линии 10 и 66. Двете линии се обслужват от двата най-големи превозвачи „Авторанс Чолаков” и „Хеброс бус”, пише trafficnews.bg.
Кавгата, която за малко да прерасне в ръкопашен бой, се случи пред десетки пловдивчани, които пътуваха по двете линии. Всичко започна, когато автобусът по линия 66 се бе наредил на прелеза на „Свобода” и чакаше да се вдигне бариерата. В този момент рейсът по линия 10 застана пред него и засече колегата си.

Това отприщи гнева на шофьора на 66, който започна да псува каруцарски  другия водач. За да го изпревари рейсаджията от 66  започна да навива волана и закачи огледалото на едната от бариерите.  Наложи се кондукторът да слезе от рейса и да вдигне преградата, за да може автобусът да продължи.

Изпаднал в амок, шофьорът на 66 започна да гони другия рейс. На няколко пъти той го настигаше, като му засичаше пътя и го псуваше. Накрая го догони на булевард „6 септември” и започна да му търси обяснение за засичането на прелеза. Кондукторът, който също бе афектиран, директно излезе от автобуса и тръгна на абордаж срещу шофьора на 10-ката.

След кратко блъскане и бутане между кондукторите , кавгата бе преустановена, а двата автобуса продължиха по курсовете си.  Всичко това се случи пред десетки пътници, сред които и малки деца.

Изпратихме сигнала на двете фирми, които да вземат позиция по случая.