Две години баща от Сандански търси децата си близнаци, които най-вероятно са изведени от страната от майка им. На 20 октомври Християн и Ивен ще станат на 8 години и са обявени за издирване от Интерпол.
След развода между Емил Милев и жена му Антоанета, родителските права са присъдени на майката от Ямбол, пише 24 часа. Бащата има право да вижда близнаците поне два пъти в месеца, но не се е срещал с тях вече две години, защото не може да ги открие. Няма никаква информация къде са, пише Trafficnews.bg.

От полицията е разбрал, че на 13 октомври 2014 г. са напуснали България със самолет до Барселона. "Брат ми не е давал разрешение за напускане на страната на децата. Завел е дело за родителски права в Ямбол, а чрез министерството на правосъдието и дело по Хагската конвенция за международно отвличане на деца. Ние не знаем къде са, живи ли са, как живеят", казва притеснената сестра на бащата Янка Милева.

Тя разбрала, че майката и братът на бившата съпруга на Емил живеят в София. Изпратила при тях сина си, за да разбере нещо около близнаците. "Той не е казал нищо на сина ми. Поставил е условие Емил да спре всички дела, и тогава щял да каже къде са племенниците ми", допълни лелята. Разбрали са, че през тези две години майката е засичана няколко пъти в родния си Ямбол.

Притеснени са, че е възможно близнаците да са настанени в някакво религиозно селище или секта, защото майка им била член на нетрадиционна църковна общност. Бащата е изпращал редица запитвания до МВР, Агенцията за закрила на детето, Министерството на правосъдието, но до момента отникъде не са му казали дали близнаците са открити.