Обикновени патладжани, но сосчето е убиец! Успях да затворя само 2 буркана, останалото го излапахме. Довечера - втора доза!
Днес ви предлагаме уникална рецепта за патладжани за зимата , които можете да затворите в буркани и да си ги хапвате блажено в студения сезон. Получават се много вкусни и пикантни!
Съставки:
2 патладжана
1 чаша орехи
2 връзки кориандър
3 скилидки чесън
1/2 л вода
2 ч.л. оцет
сол на вкус
Приготвяне:
- Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Подправете със сол и покрийте със студена вода, за да премахнете горчивината. След 40 минути излейте водата и подсушете патладжаните. Сложете ги върху хартиена кърпа.
- Пригответе соса. Накълцайте кориандъра, счукайте чесъна и леко препечете орехите върху сух тиган. Подправете със сол. Залейте с вряла вода, смесена с оцета (70% оцетна киселина).
- Запържете патладжаните на силен огън от двете страни до златисто кафяво. Трябва да са стегнати и еластични.
- Всяка филийка набодете на вилица, натопете добре в соса и ги сложете в буркани.
Останалия сос налейте по бурканите. Затворете ги добре, стерилизирайте 5-7 минути след кипването на водата.
Последвайте ни
0 Коментара: