Разнообразие от стоки - плат, дрехи, козметика, цигари и дори оборудване за топла витрина задържаха русенските митничари при проверка на няколко автобуса в района на град Бяла. Автобусите са пътували от Турция за Румъния. 
При проверката на първия автобус в багажа на един от пътниците - румънски гражданин, са открити 238 текстилни изделия, предмет на контрабанда, сред които общо 220 раирани ризи. Дрехите били опаковани грижливо в сив найлонов чувал, облепен с черно тиксо, съобщават от митницата. В личния багаж на друг пътник от автобуса - турски гражданин, са открити 80 кутии цигари.   

Във втори автобус са намерени 2450 метра тюл с различни цветове, навит на 49 топа. Собственикът им е заявил, че ги е закупил от Турция, но не е могъл да представи митническа декларация за тях. 

При проверката на трети автобус е установено, че румънец укрива в багажа си 33 парфюми и тоалетни води. В товарното помещение на същия автобус е установено, че турски гражданин пренася 5 професионални машини за пилета на грил, както и 280 метални канти, използвани най-често за топли витрини. Общата стойност на ресторантьорското оборудване е 26 хил. лв. 

Стоките са иззети, а от нарушителите ще бъде търсена административно-наказателна отговорност.