Двамата пловдивски ученици, които се гавриха сексуално със свой връстник и качиха клипа в интернет отдавна са тормозили психически жертвата си. Наричали са младежа женчо, защото заеквал. Както БЛИЦ съобщи 17-годишният Димитър и 16-годишния Иван са арестувани за 24 часа. Те ще бъдат съдени за хулиганство. 
Вчера пред БЛИЦ педагогически съветник съобщи, че момчето, жертва на сексуални гаври, не е от професионалната гимназия по строителство и градоустройство и издевателствата не са извършени на територията на това училище. 

Институциите се самосезираха по време на скандала, но от училището казаха пред БЛИЦ, че не са гледали клипа, защото той бил свален от интернет. От там подчертаха, че едното момче насилник, което е ученик в тяхната гимназия се е ползвало с изключително добро име в класа си, било много примерно и съжалявало за станалото.

Другият насилник, от професионалната гимназия по електроника и електротехника. От районния инспекторат по образованието са разпоредили от двете училища директорите да направят доклади по случая и да им го предоставят. От РИО са сезирали още Държавната агенция по закрила на детето и социалните служби. Полицията и прокуратурата извършват проверка по скандалните гаври.

От прокуратурата съобщиха за БЛИЦ, че двете непълнолетни момчета са заплашени от 2 г. затвор, ако вината им бъде наказана. Двамата насилници са заявили по време на разговорите с органите на реда, че всичко направено е било на шега и съжалявали за това което са сторили. Те са се извинили на жертвата си.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА СКАНДАЛНАТА ГАВРА!