"Топлофикация София" има готовност да стартира новия отоплителен сезон в столицата, обявиха от дружеството. Според изискванията на нормативната уредба общото включване на отоплението в София ще започне, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.
„Топлофикация София” следи ежедневно прогнозата за времето и когато бъдат изпълнени двете изисквания, съгласно нормативната уредба, ще започне общото пускане на отоплението в столицата, съобщава bTV.

Дружеството дава възможност при изразено желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост парното да бъде пуснато предварително. За целта е необходимо да се представи в Деловодството на обслужващия топлорайон заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението.

Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат включване на отоплението преди общото пускане на парното в столицата, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

Във връзка с началото на отоплителния сезон  „Топлофикация София” напомня, че клиенти трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които инсталацията не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Също така е необходимо абонатите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят уредите си за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.