Той се казва Александър Николов, а артистичният му псевдоним е Алек Сандар. За себе си споделя, че е успешен модел и изпълнител, дефилирал е по световните подиуми. Автор на музиката на редица фолк хитове у нас. Алек бе първият съквартирант, изгонен по волята на зрителите от „ВИП брадър“. Ден по-късно той се замеси в грозен скандал с Жени Калканджиева. Първата печатна медия, на която Алек Сандар даде интервю, е „ШОУ“.
- Алек, успя ли да се отърсиш от емоциите след излизането и липсва ли ти Къщата?
- С много смесени чувства съм. В началото бях много щастлив, че съм свободен, защото вътре е донякъде потискащо. Намираш се в едно помещение, нямаш изглед, нямаш прозорци. След това пък ми стана мъчно за останалите съквартиранти, защото все пак толкова време бяхме заедно и се сближихме. Когато разбрах, че Емануела е вътре, а и великият Майк Тайсън ще влезе, 

ми стана криво, че не съм вътре 

за да изпитам емоцията...

- Както и да опиташ прословутите чушки на Жана Бергендорф...
- Аз чушките ги опитах, бях все още вътре. Един от малкото бях, които харесаха тези чушки, някои не бяха доизпечени, но тази, която аз изядох, беше вкусна. Мацките, които се направиха, че им е лошо и искат да повръщат, преиграха. 

- Излезе от Къщата и веднага се забърка в скандал. Нарече Жени Калканджиева „тъпа“, проста“ и че „шмърка пред децата си“  в деня, в който е погребвала майка си. Защо го направи?
- Проблемът с Жени е вече разяснен, говорих с нея. Бях доста повлиян от напрежението в Къщата и казах неща по начин, по който не трябваше. Аз съм в правото си да ги кажа, но трябваше да бъда по-културен със сигурност. С Евгения Калканджиева имам отношения отдавна, аз съм един от нейните топманекени...


Не спази обещанието си за скандали във “ВИП брадър” 

- Действащ ли е този договор?
- Договорът е подписан преди 5 години и се обновява автоматично. Пях на рождения й ден преди 2 години в столична дискотека. Имаше много медии. Преди 4 години дефилирах на Седмица на модата в Америка, нейната фирма „Визаж“ гръмна по медиите, че моето участие е тяхна заслуга, а те нямаха нищо общо. 

- В началото на видеото, в което обиждаш Евгения, заяви, че имаш договор с агенция „Мираж“, а не „Визаж“. Грешка ли беше или не знаеш с коя агенция имаш договор?
- Това беше вид пародия, не съм искал да нараня никого...

- Но каза, че е шмъркала пред децата си.
- Това е нещо, което не искам да коментирам...

- Това са твои думи все пак.
- В Къщата се говориха тези неща, извиних се, че съм дал гласност на тази клюка. Това е единственото нещо, което не трябваше да казвам. Ако кажем, че Жени е мой шеф, тъй като съм един от манекените в  тази агенция и ме представят като такъв след мой успех, не би трябвало тя в национален ефир да твърди, че съм един нереализиран човек в България и чужбина. Не можах да повярвам с какъв акъл, имайки предвид, че е мой шеф и имаме взаимоотношения, го е казала. 

- Като е твой шеф кога за последен път ти е платила хонорар?
- Хонорарите идват от клиентите, а не от агенцията.

- Кога беше последният път, в който си взел пари като модел от „Визаж“?
- Много пъти. Последният път беше, когато ме поканиха да пея на рождения й ден.

- Който е бил преди две години. Наричаш свой шеф някого, от когото си взел за последно пари преди 2 години?
- Аз не живея в България. Миналото лято бях тук за три седмици. Модните агенции работят на международно ниво. Това, че аз имам успех като манекен в Америка и после го представят като свой успех, не е проблем. Не повярвах, че може да каже, че съм нереализиран. Дори да не сме работили напоследък заедно, е можела да провери какво съм постигнал в музиката, в модата...


Скандализира с новия си проект “P.O.R.N” 

- Не ти ли е твърде голямо самочувствието?
- Не, аз мисля, че всеки трябва да има високо самочувствие за себе си и да си вярва. Аз не хапя никого, който не хапе мен. Когато на един човек му се дават пари да седи на едно канапе и да коментира в национален ефир, трябва да бъде компетентен. 

- Когато влезе във „ВИП брадър“ по-голямата част от хората не те познаваха...
- Според мен голяма част от хората в Къщата не ги познават.

- Да, това е сезонът с най-неизвестни обитатели на Къщата. Не е ли смешно ВИП-ове да се представят и да казват с какво се занимават?
- Това е традиция. Като влезе Майк Тайсън ще стане мега ВИП. Колкото хора не са знаели кой съм аз, толкова пък и знаят. Във фейсбук правя лайв видео и се намериха от никъде 500 коментара, хиляди гледания. 

- Бъди спокоен, след няколко месеца няма да е така.
- Откъде знаеш, че няма да е така?

- Всяка година се раждат популярни тв звезди и бързо залязват.
- Може те да са били по-скучни. Тепърва имам какво да покажа.

- Как влезе в Къщата? Получи покана или сам се предложи?
- Продуцентите ме намериха и в началото се питах защо да се занимавам. Това беше преди 2 години. Предложиха ми атрактивни условия. Досега бяхме в контакт с тях и тази година влязох.

- Не можеш да споделиш колко е хонорарът ти, но все пак удовлетворява ли те?
- Това нещо не се коментира, но определено е една много добра, утешителна награда, особено ако излезеш първи и имаш чувството, че е можело да останеш още малко, за да те опознаят още хората и да видят, че около мен няма само дървеници. 

- За мен ти се превърна  в един повелител на бълхите. Цяла България се посмя на твой гръб. Наистина ли имаше бълхи във ВИП-къщата?
- Има бълхи, не съм си го измислил. Имам информация от работещи в Нова тв. 

- Умишлено ли са пускани и само на твоето легло ли имаше?
- Не са умишлено пускани, Къщата се намира в едно поле, където има всякакви насекоми. Дори Жени Калканджиева и Евгени Минчев казаха, че при тях е имало изпражнения от насекоми. От екипа затваряха половината къща и ние стояхме в другата част, за да пръскат. Очевидно е, че има нещо. Те лазеха абсолютно всички, а не само мен.

- Само ти се оплакваше.

- Аз имах 13 ухапвания, а останалите по 3-4 


Не знам дали това се дължи на факта, че не пия алкохол или че взимам някакви хранителни добавки. Ако бяха показали всичко, щяхте да видите, че нямаше съквартирант без ухапвания. 

- Докато беше в Къщата избухна и друг скандал. Синът на Мария Нейкова и Стефан Митров те обвиниха в плагиатство в нашия вестник заради песента “Ще ти говоря за любов”.
- Стефан Митров ме обвини в плагиатство още преди 2 години. Тогава се оказа, че той няма правата върху тази песен, а синът на Мария Нейкова. Аз се свързах и видях с него, обсъдихме всичко и стана ясно, че кражба няма. Всеки, който разбира от музика, може да сравни двете песни и ще разбере, че няма нищо. Има някаква прилика, но подобна се наблюдава в 50% от поп парчетата. Две години по-късно да излиза в ефир е малко като след дъжд качулка. В предаване самият той призна, че човекът, който има права над песента, се е отказал да следва този казус. Стефан е искал просто да се покаже в национален ефир. 

- Имаш ли музикален талант?
- Какъв въпрос. (смее се) Ти имаш ли талант да задаваш въпроси?

Аз съм убеден, че имам огромен талант. Всички, които се занимават с подобни неща, трябва да си вярват. В Къщата всички идваха и си поръчваха песен и аз по слух я свирех. По този начин се забавлявахме. Затова никой от нас не очакваше, че аз ще изляза толкова рано. 

- Защо имаш толкова малко гледания на парчетата си в YouTube? Човек, който се е реализирал в чужбина, да има едва 100 000 гледания не е сериозно.
- За кои песни говориш? Последната песен, която съм правил, е на Галин „Парата, ако хвана“ и тя има 12 милиона гледания...

- Имам предвид твоите парчета, които изпълняваш.
- Зависи къде ги качиш. Ако са на собствен канал, в който имаш по-малко последователи, ще имаш по-малко гледания. Ако качиш в този на „Планета“, който има над половин милион последователи и качват през ден видеа, естествено е, че ще има повече гледания. Не са приоритетни гледанията, за да кажеш дали един продукт е успешен. Нека да се види кой с какви хора работи, къде има участия.

Аз ако се оригвам в ритъм ще събера повече гледания от видео, в което пея на живо. 

- Във визитката казваш, че си доста разкрепостен. Защо нищо подобно не видяхме?
- Това, че не са показвали, не означава, че не се е случвало. 

Имахме един много интересен флирт с Деси Цонева 

с която се щипехме, намигахме си, усмихвахме се, но в рамките на шегата. Никой все пак не е мислил, че ще си тръгна толкова рано. За тези 12 епизода са наблягали на дървениците и скандалите, а не на флиртовете. 

- В първия ден с Роро си казахте, че сте от един „гювеч“. Този гювеч постен ли беше, имам предвид хомосексуален?
- За Роро след като излязох Къщата разбрах, че може би има различна сексуалност. Той може да не е гей, може да е бисексуален. Това, което имаше предвид за този гювеч, е една наша обща приятелка Траяна, та тя ни запозна. Гювечът е музиката, музикалните среди.

- Кога откри, че имаш различна сексуалност?
- В Къщата с Глория си говорихме за сексуалната ориентация като цяло. Моето мнение е, че са много малко хората, които са на 100% бяло или черно. Повечето сме в средата. Тя също си призна, че е имала контакти с жени, което не я прави лесбийка. Това, че един мъж е пробвал с друг мъж, също не го прави гей. В модерния свят всеки има право да пробва това, което иска и да реши какво да прави.



- Приятелката ти знае ли за твоите влечения?
- Тя знае абсолютно всичко, както и аз за нея. (смее се)

- Правил ли си оргии?
- Един от многото пъти, когато приятелката ми ме напусна, бях много наранен и спретнах едно афтър парти, което се превърна в разноцветна палитра...

- Колко човека бяхте?
- 5-6 души, сред които и бившата ми приятелка Палома. Не искам да коментирам, беше парти, което беше малко по-разкрепостено. 

- С повече мъже или с повече жени си бил?
- Моля те, не съм казвал, че съм правил секс с когото и да е било. 

Винаги съм се влюбвал в жени 

не съм имал връзки с мъже. 

- Питам те за секса?
- Това за секса си е фетиш. Човек експериментира като е млад. 

- Секс за пари правил ли си?
- Нямам нужда да го правя. Толкова години се трудя в Ню Йорк и най-накрая имам собствено място, което трудно се постига, защото там цените са феноменално високи.

- Как успя да го купиш?
- Живееш в квартира, дали ще си в стая или ще спиш по канапета, рано или късно се опитваш да намериш собствен апартамент. В него построяваш допълнителна стая, за да я даваш под наем. Освен това имах канапе в този апартамент и го давах под наем за 1100 долара на месец. Така започваш да изплуваш и вместо да даваш целите си хонорари за наеми, започваш да навлизаш в играта и ставаш като човек, който е живял дълго време там и е намерил цаката. Аз работех с много агенции, започнах с малки, с времето ставаха по-големи, както и парите. Отделно печеля и от песните, които правя, както и цели албуми. Като се печелят пари, човек гледа как да си подреди живота.

- Сподели, че обичаш да се разхождаш гол. Навик от Ню Йорк ли е това?
- Да, Ню Йорк ме научи да ходя гол. Не говорим за чисто голи хора, а за такива, които са разкрепостени, да не им пука за мнението на околните. Има партита, на които се ходи като Лейди Гага, не ти пречи да си по-разголен. Сега се сещам за един купон, на който съм ходил и дори си представих последната песен на него. Беше на покрива на една сграда, мацките бяха без сутиени. Ако искаш да влезеш гол в джакузито – няма проблем, ако искаш да си свиеш едно... цигаре в ъгъла, никой няма да ти каже нищо. Ако не си убил никого или не си направил нещо нелегално, защо трябва да се обясняваш. Един път се живее. 

Едно интервю на Георги ГЮЗЕЛОВ

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ РАЗТЪРСВАЩИ И СКАНДАЛНИ ЧЕТИВА В НОВИЯ БРОЙ НА "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА